Tandem Eğitimi

Gökyüzünde sohbet bir başkadır. Gökyüzünde adrenalin dolu bir sohbete hazır ol.Yamaç paraşütü pilotu olmak için çok uğraştın.
Çok fazla yoruldun, uçtun, belki bir kaç kaza bile atlattın. Ama bunlar senin için büyük bir tecrübe oldu.
Artık tek başına uçmamak için tandem eğitimine başlayabilirsin. Şimdi sende bizimle tanışmak için sayfada bulunan whatsapp veya telefon numaramızdan bize ulaşabilirsin.

Sık Sorulan Sorular

Termik yamaç paraşütü eğitimini başarı ile tamamlayan kursiyerler THK tarafından onaylanmış sertifikaya hak kazanmaktadır. Bunun için de kurs için gerekli olan şartları taşımak ve kurs kaydını yaptırarak ücretlerini yatırmaları gerekmektedir. Termik yamaç paraşütü eğitimi kurs ücretleri hakkında detaylı bilgi için ise iletişim formları ile bizlerle iletişime geçebilirsiniz.
Teorik ve uygulamalı eğitimlerini başarıyla tamamlayanlar yazılı sınava tabi tutulur. Uygulamalı eğitimlerde başarısız olanlar gerekli kayıtlar tutularak kurstan ihraç edilir. Geçerli not %75’tir. Yazılı sınav sonucunda başarısız olanlara talepleri halinde 1 gün hazırlık süresi verilerek sözlü ve yazılı sınav tekrarı yapılır. Sınav sonuçları kursiyer durum çizelgesine kayıt edilir.
Tandem eğitimi de diğer yamaç paraşütü eğitimleri gibi teorik ve uygulamadan oluşan iki aşamadan oluşmaktadır. 12 saat süren teorik eğitimin içerisinde teknik özellikler, aerodinamik, meteoroloji, uçuş planlaması, temel hava fizyolojisi, sevk ve idare, yer çalışması ve acil durumlar konuları yer almaktadır.Tandem eğitiminin uygulama derslerinin ise 100 metre yükseklikteki tepelerden yapılma zorunluluğu bulunmaktadır. 10 uçuş olan uygulama eğitimlerinin bir kısmında kursiyerler uçuşlarının yamaç paraşütü öğretici pilotları ile birlikte yapmaları gerekmektedir. Diğerlerini ise yine eğitmenlerin katıldığı uçuşlarda pilot görevinde uçuşlarını gerçekleştirmektedirler.Eğitimlerinin sonunda ise eğitim pilotları tarafından olumlu kanaat alan kursiyerler başarılı sayılmaktadırlar. Bu sayede tandem yamaç paraşütü pilot sertifikasını almaya hak kazanırlar.
Kursiyerler limitler dahilindeki her türlü uçuş şartlarına hazırlanır. Bu safhada kursiyerlerden kendilerinin ve diğer pilotların emniyetlerini göz önünde bulundurmaları istenir. Bu safhada kursiyerlere minimum 90 km doğrusal mesafe uçuşu yaptırılır. 15 km altındaki uçuşlar dikkate alınmamak kaydıyla en az 2 en fazla 4 uçuşta minimum 90 km uçuş yaptırılır. (Örneğin; bir uçuşta 90 km ve üzeri uçuş yapan kursiyer, 15 km altında olmamak kaydıyla bir uçuş daha yapmalıdır.) Mesafe uçuşu kalkıştan itibaren irtifa süzülüşü şeklinde olamaz. Uçuşlar GPS ile kayıt altına alınmalıdır.

Eğitimi için gerekli olan evraklar

Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi,

Adli sicil kaydı, kursun başlamasından en fazla 6 ay önce alınmış olmalıdır, 18 yaşının altındaki kişilerden alınmaz. (Adli Sicil kaydında her hangi bir nedenden yargısı devam edenle, taksirli suçlar dışında kalan suçlardan hüküm giymiş olanlar kursa kabul edilmezler.)

Kan grubu belgesi, (Ehliyet/Nüfus Cüzdanı üzerinde belirtilmiş ise yeterlidir.)

Öğrenim durum belgesi,

“P2” Başlangıç Yamaçparaşüt Pilot Lisansı fotokopisi,

Son 6 ay içinde çekilmiş 4 adet vesikalık fotoğraf.

Uçuş kaza sigortası ya da sigorta bedelini ilgili hesaba yatırdığına ilişkin banka dekontu,

Aile hekimliğinden Yamaçparaşüt Sporu Yapabilir ibareli rapor almış olmak. Sorumlu öğretmen gerekli görmesi halinde Tam teşekküllü bir hastaneden “Uçuş ve Atlayışa Elverişlidir” ibareli heyet raporu talep edebilir.

Taahhütname, (18 yaşını doldurmamış olanlar için ayrıca velisinden imzalı ve noter onaylı muvafakatname belgesi, EK-A) alınır.

Kurs sonrasında sertifika arkasına yapıştırılmak üzere THK pulu,